66. ročník Folklórneho festivalu Východná 2020 sa presúva na 1. – 4. júla 2021.

Folklórny festival Východná je vrcholná prehliadka tradičnej kultúry a folklorizmu s celoslovenským i medzinárodným dosahom, ktorú každoročne navštívi okolo 30-tisíc návštevníkov.

Vzhľadom na súčasnú situáciu spojenú s pandémiou Covid-19 však Ministerstvo kultúry SR navrhlo ukončiť prípravné práce spojené s presunom festivalu na koniec augusta 2020, zrušiť tohtoročný festival a zamerať sa na prípravu Folklórneho festivalu Východná 2021. Termín festivalu je tradične prvý júlový víkend.

„Aj keď je nám to všetkým ľúto, do poslednej chvíle sme festival pripravovali a premýšľali nad spôsobmi, ako ho verejnosti sprostredkovať, akceptujeme súčasnú situáciu aj rozhodnutie ministerstva. Zdravie návštevníkov a účinkujúcich je pre nás na prvom mieste,“ povedala Alexandra Žilavá z odboru marketingu a komunikácie Národného osvetového centra, ktoré je organizátorom festivalu.

Všetky informácie, pokiaľ ide o doteraz zakúpené lístky a ich platnosti, budú v najbližších dňoch uvedené na stránke festivalvychodna.sk a predpredaj.sk.

Folklórny festival Východná organizuje Národné osvetové centrum, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.

Všetky potrebné informácie o Folklórnom festivale Východná 2020, ale aj zaujímavé spomienkové videá, fakty a články z predchádzajúcich ročníkov nájdete na www.festivalvychodna.sk.